Een eigen rubriek in eigen huis & tuin

Vintage Finds Friday: van afgedankt hobbelpaard naar nieuwe showpony

In de Vintage Finds Friday laten wij jou wekelijks de leukste vintage meubels zien die door onze lezers in een nieuw jasje zijn gestoken. De spulletjes zijn vaak voor een prikkie op de kop getikt en helemaal opgeknapt. Wie zegt dat het inrichten van jouw huis of kamer duur moet zijn? Let’s go vintage finds!

Spullen weggooien? Zonde vindt Dorien! Zij vindt het juist leuk om oude vintage items een nieuw jasje te geven! Wanneer spullen op het punt staan om afgevoerd te worden naar de stort, kijkt zij of het nog opgeknapt kan worden. Daarnaast maakt ze regelmatig uitstapjes naar de kringloop, op zoek naar verborgen parels… 

Die verborgen parels heeft Dorien zeker gevonden! Tijdens haar laatste bezoekjes wist zij twee oude hobbelpaardjes en een speelgoedkist te bemachtigen. De vintage vondsten kostten haar slechts enkele euro’s. Ze kijkt altijd goed in welke staat de spullen zijn. Vaak kun je volgens Dorien veel spullen vinden die nog prima mee kunnen zonder dat er veel aan gedaan hoeft te worden. Goed schoonmaken en een leuk kleurtje maakt al snel het verschil! 

Thuis had Dorien nog verschillende kleuren verf staan die perfect waren voor de make-over. Over de kleur hoefde zij niet lang na te denken. 

Zo pak je dat aan

Allereerst is het belangrijk alles eerst goed schoon te maken en de oppervlaktes lichtjes op te schuren. Vervolgens kun je de meubels in de grondverf zetten. Wanneer dit goed gedroogd is geef je het nog een mooi likje verf en voilà! Twee superleuke hobbelpaardjes en een handige speelgoedkist zijn weer klaar voor gebruik!

Tip van Dorien: Ga op zoek zonder voorbedacht plan. “Laat je verrassen, dan kom je vaak met de leukste vintage spulletjes thuis!” 

Heb jij ook een vintage item weer nieuw leven ingeblazen? Stuur ons dan een berichtje via social media en wie weet kun jij ons volgende week inspireren!

Fotocredits:

Dorien Schoonhoven


Geschreven door: Daphne van Kaam ID: 9190

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.